Referinte

azomures-001Sistemul de monitorizare amoniac si pulberi de uree a fost pus in functiune cu succes la AZOMURES SA.

Masurarea concentratiei de praf de uree
Pentru aceasta se foloseste opacimetrul optic cu dubla parcurgere DCEM-2100 fabricat de catre firma CODEL Intrenational Ltd. Aceasta tehnologie de masura este de inalta performanta, este o masuratoare In-Situ, de inalta fiabilitate, sistemul fiind prevazut cu dispozitive de purjare la ambele traductoare si cu robinete sferice de blocare automata a ferestrelor optice in situatia in care dispare presiunea aerului de purjare
Detalii despre DCEM-2100 gasiti la DCEM-2100

Masurarea concentratiei de amoniac

Se realizeaza cu analizorul Siemens tip LDS-6. Acesta are o pereche de traductoare optice care se monteaza pe cos, pozitionate diametral opus, care masoara continu, on-line concentratia de amoniac. Semnalul de la aceste traductoare este conectat la unitatea centrala montata in dulapul cu aparatura din incaperea alaturata.
Avantajele acestei tehnologii sunt :

 

  • masurare In-Situ fara prelevare de gaz, masuratoare sigura care nu necesita intretinere
  • analizorul nu necesita calibrare, este calibrat in fabrica si aceasta este suficienta pentru functionarea de durata

alum-001La ALUM TULCEA SA am pus in functiune un sistem de monitorizare pulberi la instalatiile de macinare var si calcinare var.
Sistemul de monitorizare instalat este un monitor de pulberi cantitativ bazat pe principiul tribo electric, produs de catre firma CODEL INTERNATIONAL Ltd.

Sistemul MonoGard este proiectat sa functioneze in mod indicativ si/sau cantitativ. Cosuri ale aceleiasi instalatii pot fi monitorizate si rezultatele inregistrate ca procent, mg/m3 sau kg/hr.

Sistemul MonoGard utilizeaza senzorul digital SiteGard pentru a monitoriza nivelul particulelor de la cos. Sistemul se poate extinde cu usurinta la pana la 4 senzori, fiecare raportand printr-o magistrala de date obisnuita catre unitatea de control a MonoGard.